Altijd leuk, dat wanneer ik bij mijn tante over de vloer ben, mijn nichtje Sylvie haar vriendinnen over de vloer heeft. Lachend en gezellig kletsend merk ik dan toch dat ze, zo tussen neus en lippen door, advies of raad aan me vragen. Over jongens en hoe ze dat aan moeten pakken enzo. Maar ook over serieuze zaken. Ze zien me toch als een soort van beauty met de brains. Oke beauty verzin ik er zelf voor het gemak even bij en brains omdat ik met de BNN IQ test veel hoger scoorde dan ‘noem-mij-maar-Kell’. Die trouwens bijna jaloersmakend mooie lange gladde benen heeft. Heb je dat wel eens gezien?? Om nog maar te zwijgen over Nikki Plessen bij RTL Boulevard. Eén en al shiny-shine. Bij hun heb ik nou werkelijk nog nooit rode bultjes of iets van scheerirritatie gezien.

Scheren zonder bultjes

Maar goed, ik ging je vertellen over mijn nichtje en haar vriendinnen. Over scheerirritatie gesproken… #OMG Vorige week zondag besloot ik dus naar mijn tante te rijden. Ik stapte uit de auto en werd al verwelkomd door m’n nichtje. Ze had me al aan zien komen en deed voor mij de deur open. ‘Simooooon!’ zei ze; ‘Je komt precies op tijd’

Benen verzorgen voor & na het scheren

De avond daarvoor als de hele bups een avondje op stap geweest en was het dus hoog tijd voor de ‘recover-treatment’, zoals ze dat zelf noemen. Hun gezichten in de dikke kleimaskers. Haar in een knot. Uiteraard wel met een crèmepje. Door al dat gedans hadden de benen ook flink te lijden gehad, dus hoog tijd om de benen ook eens onderhanden te nemen.

Lachend vertelde ze over de plaatsvervangende schaamte toen één van hen op een verhoging stond te dansen. Door de verlichting zag je allemaal kleine haartjes op haar benen. Stekels waar zelfs een cactus in de woestijn jaloers op zou zijn. Maar gelukkig kon ook het lijdend voorwerp er nu hartelijk om lachen. Awkward! Inderdaad, dat kan dus echt niet! Het werd helemaal hilarisch toen mijn nichtje vertelde dat ze probeerde te seinen, maar de boodschap niet goed aankwam en dat ze dacht dat het een knipoog was om haar te vertellen dat ze zo lekker danste.

Tips voor nooit meer rode bultjes

Dus nu ik er toch was moest ik de meiden maar eens haar uitleggen hoe ik er nou voor zorg dat dit mij nooit gebeurt.

Scrubben voorkomt ingegroeide haren

De tip van vandaag; altijd je benen scrubben voor het scheren. Zo haal je meteen alle droge velletjes weg en mogelijke ingegroeide haartjes hebben geen schijn van kans om een vervelend rood bultje te worden.

Goede scrub is het halve scheerwerk

Ook heb ik maar meteen verteld dat goede scrub het halve werk is. Avoyd heeft zo’n scrub; RUB ’n SCRUB. Deze bevat naast fijne scrubkorreltjes, ook een natuurlijk enzym dat dode huidcellen losweek en daardoor perfect is voor een ontharingsklusje. Want als je na het scrubben met je schone scheermesje over je benen gaat, weet je zeker dat je alle haartjes meeneemt en dat er geen scheerirritatie, rode bultjes of schrale plekken ontstaan. Een lekkere bodycrème of huidolie erover en dansen maar. Op het podium, de dansvloer of zelfs op de bar. Op jouw benen zal geen verloren haartje meer te spotten zijn.

Deel je scheertips

Mijn nichtje en haar vriendinnen waren natuurlijk super blij met mijn advies en beloofde me dit bij het volgend stapweekend meteen toe te passen. Het resultaat zouden ze uiteraard de volgende dag direct met me delen. Heb jij een goed scheeradvies? Deel deze dan eens met me. Wat zoals je hierboven gelezen heb is samen alles leuker, zelfs scheren.

Groetjes, Simone