Dit moet ik echt even met jullie delen. Waar ik nu toch weer achter ben gekomen in mijn zoektocht naar optimaal scheer genot!? Ken je dat, dat als je iets heel graag eet of doet en dat je er dan opeens achter komt dat datgene absoluut niet goed voor je is? Nou dat had ik laatst.

Vorige week, op een bijzonder bewolkte maandagochtend, besloot ik mijn douchecabine eens goed uit te schrobben. Want hoe vervelend ook, dat moet zo af en toe eens gebeuren. Nou moet ik eerlijk bekennen dat dit zeker niet een van mijn meest favoriete huishoudelijke taken is. Maar goed voor je begint weet je al dat je achteraf toch weer bijzonder blij en tevreden bent met het bij elkaar geschrobde resultaat. Werk aan de winkel dus, en toen mijn douchecabine er na een half uurtje weer spik en span uitzag, heb ik mezelf getrakteerd op een gezellig kopje thee bij mijn moeder.

Bescherm je huid tegen hard water

Bij mijn moeder thuis op de bank geploft en enthousiast graaiend in de koektrommel, vroeg ze me wat ik vanochtend zoal had gedaan. Dus ik vertelde over mijn douchekop die niet lekker doorliep en mijn schoonmaakfestijn. Met nog een grotere snelheid dan waarmee ik me vergreep aan de heerlijke koekjes, vlogen me de huis tuin en keuken tips om de oren. Want ja, moeders… je kent het wel.

Toevallig had ze van het weekend nog een artikel gelezen over water, hoe goed, maar ook hoe slecht het voor je kan zijn. Ik grapte natuurlijk gelijk “Ja hoor, hoe kan water nou ook slecht voor je zijn?” Maar volgens mijn moeder was de conclusie van het artikel dat water de huid zeker kan aantasten. Ja, je leest het goed, water kan je huid aantasten. Ik geloofde het eerst ook niet maar lees verder en je begrijpt wat ik bedoel.

Mijn moeder had gelezen dat ons kraanwater vaak veel te hard is voor de huid. Dit komt door kalkaanslag die in de kraan verstopt zit. Tijdens het douchen blijft er schijnbaar kalk op je huid achter en laat kalk nou één van de boosdoeners zijn die een droge huid veroorzaakt.

Droge geïrriteerde huid

Ik begreep al niet zo goed waarom ik soms wel eens last heb van een droge huid. Want als scheer goeroe doe ik werkelijk alles voor perfecte gladde en glanzende benen. Sterker nog, ik sla geen badkamerritueel over. Maar mijn douchekop ontkalken, daar had ik nog niet aan gedacht. Ik dronk mijn thee op, bedankte mijn moeder voor haar wijze raad en stapte op mijn fiets richting huis. Ik besloot die middag maar gelijk haar advies op te volgen en mijn douchekop eens grondig te gaan ontkalken.

Droge huid bestrijden, irritatie na scheren

Zo gezegd zo gedaan. Nu de kalk uit mijn douche was verdwenen ging ik weer glanzende tijden tegemoet, tenminste dat hoopte ik. Toen ik na het sporten thuis kwam en onder de douche wilde stappen bekeek ik mijn huid nog even een keer goed van top tot teen. Jammer genoeg viel mijn oog toch op een paar droge velletjes op mijn been. Dit is natuurlijk een doorn in mijn oog. Ik griste de Salt’n oil scrub van Avoyd uit de kast. Met deze heerlijke scrub verdwenen de laatste droge velletjes op mijn benen als sneeuw voor de zon.

Avoyd SALT’n OIL

De basis van zeezout vermengd met etherische oliën exfolieert en hydrateert de droge huid. Klinkt als heaven vind je ook niet? Ik heb wel eens gehoord dat je er door deze scrub gewoon jonger en frisser uit komt te zien. Nou, dat wil toch iedereen!?

Dus lieve lezers, heb jij nou ook last van een droge huid? Verwen jezelf dan af en toe eens met deze heerlijke scrub. Oja, en controleer zo nu en dan je douchekop op kalkaanslag. Scrubse!

 

Liefs Simone

Heb jij nog tips die hierbij passen? Deel ze dan op onze facebook-page!