Wat zijn ingegroeide haren?

Last van ingegroeide haren? Ingegroeide haren zijn een bekend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Vaak zijn het vervelende haartjes die na het harsen en scheren pijnlijk onder de huid blijven steken (de klassieke ingegroeide haar). Maar het kunnen ook haren zijn die terug de huid ingroeien, dan spreek je van “Razor Bumps”.

Alle vormen van ontharen kunnen ingegroeide haren veroorzaken. Ingegroeide haren komen het meest voor als gevolg van scheren. Dat komt omdat je bij deze vorm van ontharen de uiteinden van de haartjes als het ware scherp slijpt. Na het scheren zullen de haren weer terug groeien, meestal recht (zoals het hoort) of soms scheef en prikkend in het naburige haarzakje. Dit veroorzaakt de uiteindelijke ingegroeide haren, scheer bultjes en diepe onderhuidse ontstekingen.

Ook een vieze huid, dode huidcellen, botte of goedkope scheermesjes, grove poriën en het tegen de haren in scheren kunnen voor nare problemen zorgen in en op je huid. Zorg er daarom altijd voor dat je de juiste producten gebruikt.

Kun je de ingegroeide haren zelf weghalen?

Ingegroeide haren laten op de meest ongewenste momenten en plekken ontstekingen, irritaties en rode bulten achter. Die zijn vaak moeilijk te genezen of weg te werken. Zodra deze ingegroeide haren worden aangeraakt, verergert de irritatie. Dan worden de ontstekingen groter en je eindigt bijna altijd met donkere pigmentvlekken of littekens op de huid en dat wil je juist vermijden.
Kortom: ingegroeide haren kun je beter voorkomen dan genezen. Als de ingegroeide haren ”betast” worden kan de huid extra van streek raken en dan verergeren de problemen juist. Omdat de haarzakjes diep in de huid zitten, ontstaan de wondjes en ontstekingen van ingegroeide haartjes ook diep in de huid. Hoe dieper de ontsteking, hoe kleiner de kans op een mooie genezing.

Je kunt de haren uiteindelijk wel uit de huid verwijderen. Maar let op: dat mag alleen als de haar al uit de huid steekt. Je kunt de haren naar buiten brengen door te de AVOYD double delight of de AVOYD original aan te brengen. Door de peelende ingredienten zullen de ingegroeide haren naar buiten komen. Als de haar daarna naar buiten steekt kan je de haar voorzichtig met het topje van een pincet uit de huid trekken. Ontsmet de ontsteking daarna meteen met alcohol.

last van ingegroeide haren

Hoe voorkom je deze ingegroeide haren?

Avoyd biedt alle verzorging die de huid nodig heeft bij het voorkomen van ingegroeide haren in één product. Avoyd houdt de huid vrij van bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken, terwijl Avoyd de huid ook hydrateert, herstelt en verstevigt. Daardoor wordt de huid minder toegankelijk voor “Razor Bumps” en haren die onder de huid door proberen door te groeien. Breng Avoyd elke dag meteen na het scheren aan op de huid voor het beste resultaat. Avoyd bestel je makkelijk en snel in onze shop en wordt dan binnen een paar dagen bij je bezorgd.