Movember. De verbastering van die welbekende maand voor pakjesavond en Kerst. Klinkt onschuldig, alle mannen aan de snor. Mocht je nu als vrouw even niet meer precies weten waarom jouw vriend en al zijn matties in november massaal aan de snor gaan, klik dan even op deze movember-link. Want het is zeker belangrijk om hierbij stil te staan. Maar over de mentale en fysieke gezondheid van jouw lover en zijn homies ga ik het in deze blog niet hebben. In deze blog praten we over scheren. En dan deze keer eens uitgebreid over, hoe jij movember overleeft en wat je doet om fris en fruitig de feestmaand in te luiden.

Movember fase 1: moet jij je niet scheren?

Inmiddels zitten we een aantal dagen in Movember. Heb jij al iets verdachts gezien op de bovenlip van je vriend? Of heb je er misschien zelfs al wat over gezegd in de trant van; “Moet jij je niet scheren, schatje?” Een beetje man reageert dan natuurlijk stoer en onverschillig. Maar als actieve social media volgende vriendin weet jij wel beter; het is Movember!

Movember fase 2: kaal of krabben?

Vorige week had ik een date met een Movember Man. En ik moet zeggen, dat ik dan toch wel weer kan waarderen. Van de collectiviteit en samenhorigheid van de man kunnen wij vrouwen nog een hoop leren. Want ondanks dat niet iedere man een gezicht heeft voor een serieuze snor, en dat ook van zichzelf weet, zijn er toch veel die er een maand lang wat minder appetijtelijk uitzien. Vooral bij het doorbreken van die eerste haartjes ligt de jeuk constant op de loer. Zo ook bij mijn date.

Na de eerste formaliteiten zei ik; “Movember?” Terwijl ik lachend mijn wijsvinger onder mijn neus hield en mijn date trakteerde op het internationale snor-gebaar. “Ja!” zei hij lachend, “Het is altijd even doorzetten, maar het is voor een goed doel. Alleen die jeuk. Vreselijk!”

Movember fase 3: de aanhouder wint?

Wat dat betreft, is daten ook best te vergelijk met het kweken van een snor. Het gaat niet altijd van een leien dakje, maar als je doorzet ontpopt er zich mogelijk toch iets moois. Mijn plan is volgende week mijn Movember Man weer te zien. Daarom heb ik iets leuks bedacht en laat ik een paar dagen voor onze volgende date Avoyd Double Delight bezorgen. Ik doe er dan een kaartje bij met daarop zoiets als; “Als jij de komende paar dagen hier die snor nou eens goed mee insmeert, zie we elkaar woensdag weer.” Leuk toch! 🙂

Dit ook omdat ik hem beloofd heb op 1 december hoogstpersoonlijk dat varkentje wel eens te komen wassen en scheren. Wij vrouwen weten dat een goede voorbereiding hierbij essentieel is. Want ineens die snor van een maand eraf scheren met een mesje mond gegarandeerd uit in een pijnlijke en geïrriteerde teleurstelling. Hier ligt dus zeker een mooie en niet te onderschatten rol voor ons vrouwen weggelegd.

Movember fase 4: kussen, kussen en nog meer kussen

Persoonlijk kijk ik enorm uit naar 1 december. Kussen kussen en nog meer kussen is mijn plan. Dus als je slim bent highlight je deze dag in je agenda. Houd je een bullet journal bij? Wijdt hier dan minstens een hele pagina aan. Want na een maandje rustiger aan doen op het kusvlak verdient 1 december het om er flink op los te kussen. Voor jezelf, voor je lover, maar zeker ook voor Movember, waarin we o.a. stilstaan bij al die mannen die er niet meer zijn, mannen die daardoor nooit meer kunnen kussen en ook nooit meer gekust worden.

 

Vier het leven, Simone x

 

Tag in deze facebook post de naam van degene die jij op 1 december gaat kussen. Je wist het al, maar ik zeg het toch nog maar een keer: Smeren, smeren, smeren.