Zoals jullie weten ben ik geregeld te vinden in de sportschool. Heerlijk. Mezelf even lekker in het zweet werken, nonchalant mijn gladde kuiten showen en ondertussen lekker mensen kijken. Ondanks dat mijn sportschool er een is van behoorlijk formaat ken ik bijna al mijn sport collega’s. Oud, jong, vrouwen, mannen, van een vrolijke ‘hallo!’, tot een gezellig en oprecht praatje wanneer dit zo uitkomt. Nu dacht ik dat ik het allemaal wel gehoord had. Maar wat blijkt, binnen mijn sportschool is er een groep sporters met een gigantisch scheer dilemma! Geen nood beste bodybuilders! Simone to-the-rescue! Gespierde vrienden, deze blogpost is voor jullie.

Bodybuilders Scheer Dilemma?

Binnen de wereld van de bodybuilders zijn er in deze context twee stromingen. De full body shavers. En de, laten we ze voor het gemak, de wat meer lokale gelegenheid scheerders noemen. Wat blijkt nou, de gelegenheid scheerders vinden de full body shavers maar rare snuiters en andersom. Een mening die, wanneer deze werelden elkaar ontmoeten, door de betrokken partijen niet onder stoelen of banken wordt gestoken.

Wat mij nou fijn lijkt, is als deze twee groepen elkaar beter zouden begrijpen. Want laten we eerlijk zijn, er is al genoeg ellende op de wereld. Als de bodybuilders onderling nu ook nog beginnen is naar mijn idee het eind echt zoek!

Waar komt full body shaving vandaan?

Begrip kan alleen maar bestaan als de ene bodybuilder weet wat er in de andere spierbundel omgaat. In een andere blogpost schreef ik eerder over sporten waarbij scheren onderdeel is van de sportcultuur. Heb je, of ben je een man die veel sport is het sowieso leuk deze nog eens te lezen.

Bodybuilders die hun benen scheren hoe zit dat?

Binnen de wereld van bodybuilding heb je professionals en amateurs. Professionals scheren hun benen. Allemaal. De manier waarop varieert van ontharingscreme tot een scheermesje. Vooral in de aanloop naar een wedstrijd moet alles gladder dan glad zijn. En de reden is simpel. De spieren zijn zo namelijk beter zichtbaar en de bruiningscreme, die trouwens dit specifieke doel nogeens versterkt, smeer beter en egaler uit. Mijn conclusie; goede reden, niets mis mee, lekker doen.

Mannenarmen scheren

Deze theorie geldt natuurlijk niet alleen op de benen van een professionele bodybuilder. Ook de spieren op de boven en onderarmen tekenen zich meer af wanneer de haren niet in de weg zitten. Ook hier is het ieders persoonlijke visie op het schoonheidsideaal de reden om aan de gang te gaan met het scheergerei. Mijn conclusie; goede reden, niets mis mee, lekker doen.

Gespierde borst, buik en rug ontharen

Borst en rug scheren is maatschappelijk volledig geaccepteerd. Enigszins positief gestimuleerd door de mode, zijn het aantal mannen met flink wat borst- en rughaar behoorlijk in de minderheid. Maar wat wel interessant is, waarom gaat een man mee in deze stroming. Ik ben natuurlijk ook geen psycholoog. Maar als ik er gewoon even over nadenk, doet hij dit natuurlijk om erbij te horen en maatschappelijk geaccepteerd te worden. En wel bij de groep waarbij hij zich het veiligst voelt. Mijn conclusie; goede reden, niets mis mee, lekker doen.

De oplossing voor het Bodybuilders Scheer Dilemma

Zoals je hebt kunnen lezen gaat er achter het grote Bodybuilders Scheer Dilemma werkelijk niets kwaads schuil. Want wat blijkt, al ben je nog zo sterk en gespierd, ook bodybuilders willen ergens bij horen. Ook hier weer mijn conclusie; niets mis mee, lekker doen.

Maar gelukkig heb ik ook iets bedacht wat wellicht tot wat meer verdraagzaamheid en acceptatie zal leiden. We zijn allemaal al bekend met Movember. In een eerdere blog schreef ik over mannen die uit solidariteit hun snor laten staan in november. Dit om aandacht te vragen voor de mannen met wie het even wat minder gaat. Oke, houd deze gedachte nu even vast.

Shavetember

Mag ik u voorstellen aan Shavetember. De maand september wordt de maand waarin alle mannen al hun lichaamshaar eraf scheren om een vuist te maken tegen scheer discriminatie in sportscholen.

Leuk idee toch? 🙂 Mocht jij dit idee nou adopteren en komende september enthousiast met je scheermes aan de slag gaan; STOP! Lees eerst het stappenplan in deze blogpost dan even om irritatie, jeuk en bultjes, met andere woorden, toekomstige scheerteleurstellingen te voorkomen.

Groetjes Simone

Wat denk jij? Shavetember een goed idee? Doe je mee? Plan jij het in je agenda? Ik lees het graag terug op Facebook.