Scheerirritatie en de gayscene; vanochtend had ik werkelijk nog geen idee dat deze dag grotendeels in het teken van deze niet te onderschatten uitdaging zou staan. Maar tijdens een bezoekje aan mijn vriend Thomas en zijn nieuwe liefde Erwin kwam ik erachter dat de festivals Milkshake en de Gaypride de gemoederen daar thuis behoorlijk bezig houden. Het gaat niet alleen over kleding, schoenen, maar ook over welk luchtje, crèmes, de kapper, scheren en nog veel meer. Hoog tijd dus voor wat praktische scheertips voor deze lieve vrienden.

Scheeropties van een gayman

In een van de vorige blogs hebben we het er al eens uitgebreid over gehad, dus iedereen weet wel dat de Nederlandse man er ook lustig op los scheert. Zowel hé als hó, iedereen doet het. Maar in de gayscene is het dus echt een dingetje. Want op een festival last hebben van zichtbare of onzichtbare scheerirritatie is natuurlijk uit den boze. Want wie wil er nou flirten met iemand die constant met zijn hand in zijn of haar broek staat omdat de bikinilijn persé nog even snel bijgeschoren moest worden.

Mannelijke bikinilijn scheren

Eigenlijk best raar dat er anno 2017 nog geen mannelijke variant voor de vrouwelijke bikinilijn is. Daarom noem ik hem voor het gemak maar even de mannelijke bikinilijn. Thomas, Erwin en ik hebben het er uitgebreid over gehad. De meningen zijn verdeeld over zowel hoeveel haar, als hoe kaal en tot hoe ver er dan door geschoren moet worden. Dus net voor de tweede kop thee en pijn in mijn buik van het lachen zijn we het erover eens geworden dat iedereen het vooral lekker voor zichzelf moet bepalen.

Borsthaar scheren ja of nee?

Hier kunnen we kort over zijn. Stel dat wij het voor het zeggen hadden zouden we zowel in de hetro als de homoscene een glad geschoren borst als de nieuwe standaard willen introduceren. Erwin wilde zelfs nog een stapje verder gaan. Hij vind dat de politiek moet ingrijpen wanneer het gaat om schurende en schurkende bezwete behaarde borstkasten op festivals. Na een hilarische monoloog van zo’n 10 minuten over hoe,wat en waarom snapte ik zich standpunt. Maar heb hem toch voorzichtig duidelijk gemaakt dat Rutte dit waarschijnlijk niet mee gaat nemen in de formatieonderhandelingen. Dat snapte hij op zijn beurt dan gelukkig ook wel weer.

Rughaar & schouders scheren

Hier waren we helemaal snel over klaar. Altijd! No matter what. No excuses.

Benen scheren

En toen kwamen we bij het onderwerp benen scheren. Een scheerzone die voor de man toch wel lastig is. Want zoals we al wel eens eerder besproken hebben in een andere blog, stoppen mannenbenen niet bij de knie. Nee, ook die van een wielrenner niet! Maarja, stel je kiest voor scheren en je pakt dus ook het bovenbeen mee, hoe maak je dan de overgang naar die mannelijke bikinilijn?? Tja, net lijkt misschien allemaal niet zo moeilijk maar de scheeropties van de gayman zijn legio. Maar wanneer besloten wordt de benen grondig aan te pakken, is de tip op zijn vroegst pas weer te stoppen bij het begin van de baard. Het mooie van deze keuze is dat er dan zeker 1.50 meter scheeravontuur op je staat te wachten voor je bij je baard bent aangekomen. Iets waar ik als vrouwelijke zelfbenoemde scheerprofessional alleen maar van kan dromen natuurlijk.

Juiste scheertechniek de festivalman

Ik som alle potentiële scheerirritaties voor het schrikeffect even op: Scheerbultjes. Scheer Infectie. Scheerjeuk. Scheer littekens. Scheerpuistjes. Scheeruitslag. En tot slot scheerwondjes. Daar zit je als festivalganger natuurlijk allemaal niet op te wachten toch? Daarom volg deze stappen:

  1. één week voor het festival alles scheren wat je geschoren wil hebben;
  2. twee dagen voor het festival herhaal je dit waarbij je zult merken dat het allemaal een stuk gemakkelijker gaat;
  3. op de dag-des-oordeels scheer je je ‘s ochtends voor de laatste keer;
  4. en altijd voorafgaand en na het scheren smeren met Avoyd;

Zelf sta ik met mijn glad geschoren glanzende benen op 29 juli ook lekker te dansen op het Milkshake festival. Zie ik je dan?

Groetjes Simone

Lopen we elkaar toch mis of wil je voor die tijd wat met me delen? Je kunt me vinden op onze facebook-page?