Nu eind maart de winter zich laat passeren en we met zijn alle smachten naar beter weer, beginnen langzaam de lentekriebels bij mij steeds meer te komen. Een frisse wind door het huis, verse bloemen op tafel. Het begint beetje bij beetje steeds langer licht te worden en ik merk dat ik vaker mijn laarzen om ruil voor mijn favoriete witte sneakers.

Helaas laat de zon nog af en toe op zich wachten. Ik ben ervan overtuigd dat je maar niet vroeg genoeg voorbereid kan zijn op de lente en natuurlijk op alles wat erbij de lente komt kijken. Man wat ben ik die coltruien en lange broeken zat!

Onaangename verrassing

Vol energie fantaseer ik over hoe we straks weer tot laat in de avonduren buiten kunnen blijven zitten op het terras. Lekker kletsen met vriendinnen of wie weet een nieuwe vlam.

Nu ik met mijn hoofd al helemaal bij het genot van de lente zit, glijden mijn handen ondertussen richting mijn enkels. JAKKES, mijn fantasie is snel verdwenen als mijn vingers mijn blote huid aanvoelen. Die droge benen en stugge haren passen absoluut niet in mijn fantasie. Ik besef dat ook hier werk aan de winkel is…

 Zo gezegd zo gedaan…

De badkamer onder handen nemen staat ook nog op mijn voorjaars to-do-list, maar voor nu laat ik die rommel maar even liggen. Ik trek de lades van het badmeubel open en vind daar mijn roze scheermes. Als ik net onder de douche stap, bedenk ik me dat de scheergel niet mee heb gepakt. Maar zo enthousiast als ik ben laat ik deze scheerbeurt niet aan me ontglippen.

Mijn ogen stuiten op de crèmespoeling, dat is wel een geschikte tweede optie voor één keertje toch?! Want een vast ritueel na elk scheeravontuur, is dat ik als zelfbenoemde scheerprofessional mijn benen altijd goed insmeer met Avoyd original. Er is namelijk niets vervelender dan die jeuk, bultjes en ingegroeide haren. Met deze gedachte begin ik zelfverzekerd met smeren, maar na enkele keren dat ik over mijn onderbeen ben gegaan komt er niets meer uit. Nee hé.. hij is op. Teleurgesteld  laat ik het maar zo en ik plof met een kopje thee op de bank.

Oh nee… jeuk benen

Nu mijn huis, kledingkast en ikzelf helemaal lente proof zijn, begint er na enkele dagen toch iets te kriebelen. Ik kan je zeggen dit zijn niet de lentekriebels waar ik het heel de tijd over heb. Ik baal dat ik in mijn enthousiasme en tegen beter weten in, niet gebruik heb gemaakt van de juiste middelen. Een oud scheermesje en geïmproviseerde scheergel waren toch niet helemaal een goed idee. Je snapt wel dat ik dit ongemak de volgende keer wil voorkomen.

Het is maar goed dat ik zo vroeg ben begonnen met mijn lente voorbereidingen, want blote benen zijn voor nu nog veel te koud. Vastberaden stap ik op mijn fiets richting de Etos. Gelukkig zit de winkel bij mij om de hoek. Ik stop een nieuw scheermesje, een paar waxstrips en een busje met scheergel in mijn mandje. Als ik nog even naar het rek met scheerattributen sta te kijken vraag ik mezelf af wat ik nu toch vergeet.

Mijn hand glijdt ondertussen geheel op de automatische piloot richting mijn linkerscheenbeen om daar waarschijnlijk eens lekker ongegeneerd wat heen en weer te krabben.

Op dat moment vraagt de verkoopster of ze me ergens bij kan helpen. Geschrokken draai ik me om en floep ik er met een rood hoofd uit “Oja, iets tegen scheer jeuk natuurlijk!” De verkoopster lacht naar me en biedt een busje Avoyd original aan. “Dat was nou net wat ik vergat, ik neem maar gelijk twee busjes mee zodat ik er weer even tegenaan kan.” Ik stop ze bij de rest van de spullen in mijn mandje en ik bedank de verkoopster.

Een slimme meid is voorbereid grap ik tegen mezelf, met een glimlach op mijn gezicht stap ik op de fiets. De enige kriebels die ik straks nog ga voelen zijn de lentekriebels. Ben jij benieuwd hoe Avoyd jouw kriebels kan bestrijden? Ga dan naar de Etos, want daar zijn ze nieuw in het assortiment.

Liefs Simone

Ik hoor graag van je hoe jij ervoor zorgt dat je lenteproof bent. Dus hoe ga jij goed voorbereid de lente in? Laat het me weten via facebook of instagram