Ik ben echt kláár met de kou. Eigenlijk is buiten een zeer realistische weergave van de staat van mijn huid: kaal, droog en grauw. En ik ben zó wit, dat wanneer ik de lampen uitdoe mijn gezicht de kamer oplicht. Dus, de lentezon die zich vorige week even liet zien, kon ik wel knuffelen, zo blij was ik. Een beetje vitamine D doet wonderen voor je huid. Net als onderstaande tips trouwens. Want er is meer onder de zon om te zorgen voor een stralende huid als het koud is!

We weten allemaal dat we in de zomer onze huid goed moeten verzorgen en beschermen met een goeie en hoge(!) SPF (=zonnefactor). Maar wist je dat dit in de winter minstens zo belangrijk is? Misschien nog wel meer zelfs. Want net als de hete zon doet ook koud en schraal weer niet veel goeds voor je huid. Denk maar aan droge wangen, gebarsten lippen, ingescheurde nagelriemen…

Ikzelf heb vooral last van een witte, schrale huid. En die donkere kringen onder m’n ogen gaan binnenkort op zichzelf wonen, zo groot zijn ze inmiddels. Met andere woorden: mijn huid kan in de winter zeker wel een oppepper gebruiken. Graag deel ik hier mijn favoriete tips met je voor een stralende huid als het koud is.

1. Gebruik een rijke dagcrème

In de winter heeft je huid gewoon iets meer nodig dan in de zomer. Wil je een stralende huid in de winter, dan is het verstandig om voor dit seizoen een wat vollere, extra voedende dagcrème te kopen. Hiermee hydrateer je niet alleen je huid, maar bescherm je ‘m ook tegen invloeden van buitenaf.

2. Smeer je huid in

Oké, je gezicht heeft het ‘t zwaarst te verduren in de winter. Maar niet alleen je gezicht moet je goed beschermen, ook de rest van je lichaam verdient zorg en aandacht. Zo heb ik altijd enorm last van droge, schilferige benen na het scheren. Laat ik het zo zeggen: de sneeuw is er niets bij!

Daarom gebruik ik na het ontharen altijd Avoyd Original, een heerlijk serum voor een gladde huid. Daarmee sla ik twee vliegen in één klap, want het werkt ook tegen scheerirritaties, rode bultjes en ingegroeide haren.

3. Ga op tijd naar bed

Eigenlijk geldt deze tip niet alleen voor de winter, maar het hele jaar door. Het is geen geheim dat een goede nachtrust wonderen doet, zowel voor je gemoed als voor je huid. Als je slaapt, herstelt je lichaam zich namelijk op allerlei gebieden.

Dus, ga op tijd naar bed en probeer in elk geval acht uur slaap te pakken. Je zult jezelf de volgende ochtend dankbaar zijn als je in spiegel kijkt, want donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

4. Geef je gezicht een oppepper

In de winter kan je huid naast een goeie dagcrème af en toe wel wat extra’s gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een verzorgend gezichtsmasker of een vitamine boost.

Zelf gebruik ik regelmatig de Vitamin Boost Serum van Dutchess of Beauty. Dit product bevat jojoba olie, blueberry olie en hoge concentraties vitamine A, B, C en E. Ik gebruik het nu al een tijdje en ik moet zeggen: het helpt echt tegen de fijne lijntjes! Ideaal, want die lijntjes vallen juíst in de winter extra op in je witte gezicht…

5. Trek iets vrolijks aan

Natuurlijk kun je van alles op je huid smeren en zoveel slapen als je wilt om te zorgen voor een stralende huid in de winter. Maar kleding doet ook een hoop! Vermijd grauwe, saaie kleuren zoals grijs en beige, want daarmee benadruk je alleen maar je bleke tronie. Wil je je witte gezicht en donkere kringen wat ophalen, kies dan voor een outfit met een uitgesproken kleur. Een mooie, felle bijpassende kleur lippenstift of lipgloss erbij, en you’re good to go!

Ik kan nog veel meer tips bedenken voor een stralende huid in de winter – zoals voldoende water drinken en je lippen insmeren met een verzorgende lippenbalsem – maar dit zijn mijn vijf favorieten! Doe er je voordeel mee!

Groetjes Simone

Heb jij nog tips voor je huid? Deel het met me op onze facebook-page?